Správná péče o pleť

Líčení je krásné a bezpochyby zábavné, ale pro krásný vzhled je hlavní péče o pleť. Mnohými opomíjená důležitá součást péče o naše ...




Líčení je krásné a bezpochyby zábavné, ale pro krásný vzhled je hlavní péče o pleť. Mnohými opomíjená důležitá součást péče o naše tělo se ale postupem let a s nástupem nových vylepšených výrobků pro každý typ pleti, jaký si jen dovedete představit se tato nepříjemná povinnost stala zábavou.
Pokud tedy nevíte jak na to,začínáte s péčí o pleť nebo jste ji doteď zanedbávali a chcete to změnit. tenhle článek je přesně pro vás.

Odličování

Odličování je věc, na kterou nezapomínám, ani kdybych přišla v 5 hodin ráno domů totálně unavená.Pokud pleť neodličujete a usínáte s makeupem na tváři, necháváte líčidlům možnost vám parádně ucpat póry. Ani pokud nejste nalíčení, věřte, že je čištění také důležité.Na pleti během dne ulpí mnoho nečistot od prachu až po různé pyly, které také zanášejí póry a dráždí a zcitlivují pokožku.Na každý typ pleti je ale vhodné něco jiného.Je tedy třeba vybírat podle toho, co od odličovače čekáme a jaký máme typ pleti.

Mastná pleť: 

Na mastnou pleť jsou nejvhodnější odličovače bez obsahu olejů.Pozor ale na přílišné množství alkoholu, který může na pleti způsobit vysušení a následnou vyšší produkci mazu.

Suchá pleť:

Na suchou pleť se obecně doporučují více mastné přípravky jako jsou odličovací oleje, krémy, balzámy a odličovací mléka.

Smíšená pleť:

Smíšená pleť je spojením suchých a mastných míst na obličeji.Pro smíšenou pleť je tedy dobrá zlatá střední cesta.Ani ne moc mastné ani s vysokým obsahem alkoholu.

Voděodolný makeup:

Voděodolný makeup se odličuje hůře než klasický,nejlépe je použít dvoufázový odličovač, kokosový olej nebo v dalším případě olej olivový.


Mazání

Odlíčená pleť by se měla namazat, aby získala zpět potřebnou hydrataci.Existují denní a noční krémy a různá séra, která udržují pokožku vláčnou a dokážou předcházet i púrvním vráskám.Na mastnou pleť se hodí hlavně gelové produkty, na suchou hutnější krémovější a na smíšenou s například kyselinou salicylovou, která stahuje póry a předchází vzniku černých teček.

Zapomenout bychom neměli ani na oči, v jejichž okolí je nejtenčí a nejcitlivější kůže, náchylná k tvorbě vrásek.Prodávají se speciální krémy určené pro různé věkové skupiny.Například pro zralejší pleť je doporučován krém s obsahem Q10.

Péče o pleť se mění podle daného ročního období.Na jaře a v létě se pokožka většinou více mastí a tak je dobré používat krémy a ostatní přípravky lehčí konzistence.Na podzim a v zimě se ale nemusíme bát hutnějších přípravků, protože mrazem dehydrovaná pleť potřebuje zavlažit.

Péče o pleť je ale hodně individuální, poznejte co vaší pleti nejvíce vyhovuje a podle toho svojí pleťovou rutinu doptáhněte k dokonalosti.

A co vy? Co rádi používáte na svoji pleť?

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Já používám chrpový odličovač od Yves Rocher, micelárku od Lorealu, sem tam acneclear od Dermacolu a peeling od baley a spokojenost :) Na závěr občas promažu Niveou, ale pleť mám dost mastnou :) Takže kdyby byl nějaký tip na nemastný krém, mléko... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Zkus denní krém od Garnieru-ten fialový.Je hrozně lehoučký a nezanechává mastný film :)

    OdpovědětVymazat

Ptejte se,komentujte a podělte se se mnou o svůj názor :)

Flickr Images